Helsinki muuttuu jouluksi hehkuvaksi satumaaksi

Ensimmäinen merkittävä lumi saapuu yleensä joulun aikaan Suomen pääkaupunkiin, joka verhoaa kaupungin valkoiseksi ja luo sopivan juhlaisen tunnelman. Jouluvalot kaupungin pääkadulla Aleksanterinkadulla ja Helsingin Joulumarkkinan vilske herättävät pirteästi lämpöä. Aurinko voi olla haluton nousta, mutta glögin aromi ja myymälöiden jouluiset näyteikkunat lämmittävät sielua joulun lähestyessä. Joulu on yleensä intiimi perhejuhla, joten ihmiset hyödyntävät pikkujoulua, jonka aikana he juhlivat baareissa ja ravintoloissa. Elohopea voi laskea alle 10 Celsiusasteen, mutta mieliala on lämpimästi sopusoinnussa. Vaikka lämpötila laskee, kaupat ja ravintolat säteilee tervetullutta lämmön hehkua ja suomalaiset rakennukset ovat tunnetusti varustettuja karkottamaan ankaraa pakkasta. Lisää vielä lukuisten kirkkojen joululauluesitykset ja on vaikea uskoa, että Helsinkiä ei alun perin perustettu nimenomaan joulun juhlintaan.

Joulukatu Aleksanterinkatu

Aleksanterinkadun jouluvalaistuksen päälle kytkeminen on varma merkki siitä, että juhla-aika on alkanut. Aleksanterinkatu on Helsingin virallinen joulukatu. Kauppojen näyteikkunoihin panostetaan ja ne on sisustettu kilpailemaan toisiaan vastaan jouluostoksia tekevien ihmisten viettelemisestä. Aleksanterinkatu, yksi Helsingin tunnetuimmista ostoskaduista, on luonnollinen paikka lahjoja etsivälle.

Joulukatu Aleksanterinkatu

Kuuma glögi lämmittää sielua

Suurin osa suomalaisista on kasvanut glögin tuoksuiseen jouluperinteeseen ja glögi onkin
perinteinen joulujuoma. Se valmistetaan viinistä tai hedelmämehusta, sekä jouluisista mausteista kuten kanelista, inkivääristä ja neilikasta. Kuumaan juomaan lisätään rusinoita ja manteleita tarjottaessa, mutta myös vodkan sekoittaminen juomaan on paljon käytetty tapa lisätä tujauksen lämpöä ja hyvän olon tunnetta. Glögi on suosittu tervetuliaismalja jouluvieraille kodeissa, työpaikoissa, markkinoilla ja tapahtumissa.

Lumi saapuu kaupunkiin

Valkea joulu ei koskaan ole 100 prosenttisesti taattu Helsingissä, vaikka Pohjois-Suomessa joulu jää harvoin lumettomaksi. Viime vuosina lunta on saapunut maahan varhain ja lunta sataa lähes aina ainakin hetkisen joulun aikaan. Lumi luo aivan uuden ulottuvuuden jouluun ja tekee kaupungista taianomaisen satumaan valoineen ja joulukuusineen.

Lumi saapuu kaupunkiin

Jokavuotinen jouluyllätys

Aleksanterinkadun ja Keskuskadun kulmassa sijaitsevan Stockmann -tavaratalon joulunäyteikkunan paljastaminen on nuorille Helsingin kansalaisille odotettavissa oleva vuotuinen tapahtuma. Perheet tulevat kaupunkiin lähiöistä erityisesti näyttämään lapsille vuosittain muuttuvan näyteikkunan, eikä se ole vain lapsille miellyttävä kokemus, mutta aikuisenakin itse voin helposti
seistä lähes tunnin katsellen tavaratalon yksityiskohtaista ja upeaa jouluikkunaa, jossa on usein  liikkuvia osia ja esittää joulu-utopian tai fantasiamaailman johon toivoisi itse voivan hypätä sisään.

Jokavuotinen jouluyllätys

Luistelemaan!

Jääpuistosta rautatieasemalla on tullut suosittu vetovoima ja sen avaaminen ennen joulua lisää kauden ilmapiiriä. Säiden salliessa rinki on avoin päivittäin ja sen yhteydessä on kahvila, jossa voit nauttia kuumaa, makeaa kaakaota luistelukierroksesi jälkeen. Voit vuokrata luistimet paikan päältä, joten omia tarvikkeita ei tarvitse raahata mukana. Lisäksi pieni osa ringistä on usein omistettu curlingille, joten voit myös halutessasi kokeilla sitä, toisenlaista talvilajia jäällä, jonka pelaamiseen ei tarvita samanlailla tasapainoa pysytellä pystyssä epävakailla luistimilla.

Museovierailulla Suomessa

Suomessa on kaiken kaikkiaan yli tuhat erilaista {...}

Helsingin väestörakenne

Väestörakenne kuvaa väestön ikäjakaumaa ja sitä {...}