Rantapalloa kaupungissa talvella ja kiipeilyn ensimmäisiä kokemuksia

Rantapallolla on niin kesäinen meininki, että Helsingin parhaat terassibaarit jäävät margaritoineen kauas taakse niiden luomalla kesätunnelmalla verrattuna siihen upeaan tunteeseen, kun lämmin hiekka halaa jalkoja ja sitä löytyy pelin jälkeen shortseista, T-paidasta ja uimapuvusta. Siitä tulee oikein aurinkoinen olo, kun pystyy pelaamaan lentistä lähimpien ystävien kanssa ja tekemään hiekalla kaikenlaisia temppuja tyhmemmästä päästä unohtamalla oma aikuisuus. Talvipäivinä on oikein ikävä näitä lämpimiä muistoja ja kesäisiä hetkiä, mutta Helsinkiin avattiin muutama vuosi sitten aivan mahtava apukeino kesäikävään: Salmisaaren liikuntakeskus.

Suunnittelun Loistava Päätös

Ensimmäistä kertaa kävin Salmisaaren liikuntakeskuksessa vasta syksyllä 2016, jolloin siellä järjestettiin firman motivaatiopäivä. Motivaation puoli ei minua rehellisesti sanottuna sen enempää kiinnostanut, mutta liikuntakeskuksen palvelut puolestaan kyllä ja paljon. Itse liikuntakeskus ei ole tilojen käyttäjä, vaan rakennuksen vuokralaisporukka on se tiimi, joka luo keskukselle hauskan ja ystävällisen tunnelman. Ensimmäinen päivän ihme oli meikäläiselle oikea hiekkakenttä rakennuksen ylimmässä kerroksessa, eli välipohja oli siis jo alusta asti suunniteltu kestämään hiekkakuormaa – ja sitä on siellä riittävästi, sillä itse en ainakaan pystynyt löytämään lattiaa varpaillani vaikka kuinka innokkaana hiekkakenttää kaivelin. Biitsin kotisivut kertovatkin, että kentillä olevan hiekan massa on 550 tonnia. Joka tapauksessa, paikalla pääsee pelaamaan rantapalloa kolmella kentällä, jotka tarpeen mukaan muuttuvat kahdeksi rantafutis-kentäksi; siellä voi järjestää pienempiä ja isompia tapahtumia, sillä tiloihin mahtuu väkeä jopa 450 henkeä, ja pitää muutenkin tavanomaista rantalomahauskaa kaikkine attribuutteineen: frisbee,  rantatennis, zumba ja moni muu aktiviteettihalu on siellä toteutettavissa – ja baarikin löytyy. Kunnon kesäinen rantalomafiilis.

Suunnittelun Loistava Päätös

Kiipeilyä Vaikka Yksinkin

Kiipeily on klassisessa tarkoituksessaan parilaji, kun toinen kiipeilijä varmistaa toista. Jos laji tuntuu mielenkiintoiselta, mutta sopivaa kokeilukaveria ei omasta ystäväpiiristä tahdo löytyä, kannattaa kääntyä Salmisaaren liikuntakeskuksessa toimivan KiipeilyAreenan puoleen, joka on Pohjoismaiden suurin sisäkiipeilykeskus ja josta löytyy tekemistä niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kiipeilyn harrastajalle. Kiipeilyneliöitä on tilassa 3000, ja kaikki tarvittava varustus on saatavilla paikan päällä käyttöön. Kaverin puuttuminen ei ole ongelma, sillä Salmisaarella voi kiipeillä myös yksin automaattivarmistusvehkeillä tai löytää sopiva kaveri suoraan paikan päällä. KiipeilyAreenan henkilökunta voi järjestää tavallisen opastuksen lisäksi ryhmätreenejä ja vaikka yritystapahtumia, ja kun halutaan edetä lajin ammattilaiseksi, on siellä siihenkin kursseja ja valmennusta. Kun kiipeilyn aloittaa kerran, se on vaikea jättää omasta elämästä täysin pois, vaan sitä joko aletaan harrastaa vakavammin tai palataan kiipeilyradalle silloin tällöin muutaman kuukauden välein. KiipeilyAreena on muuten äskettäin avannut uuden kiipeilykeskuksen myös Kalasatamaan, vasta valmistuneeseen REDI-kauppakeskukseen, joten jos Salmisaarelle meno on hankalaa – REDI palvelee.

Kiipeilyä Vaikka Yksinkin

Kaikkea Kivaa

Salmisaaren liikuntakeskus tarjoaa kaikennäköistä hauskaa, joten kun sinne kerran mennään, kannattaa varata koko päivä. Kun kiipeilykokeilut ja rantapallopelit ovat ohi, voi muistella lapsuutta ja pelata Laser Tagia samassa rakennuksessa sijaitsevassa MegaZonessa tai viettää loppupäivä gr8-viihdeklubilla, jossa päästään yhdellä hinnalla tekemään ja kokeilemaan yli kymmentä eri lajia: hohtokeilauksesta dartsiin ja biljardista pöytäcurlingiin. Rehellisesti sanottuna, en lähtisi gr8-klubille yksin eikä se ole yksinkävijöitä varten luotu, mutta juuri sinne olisin järjestänyt polttarit, jos sellaisille olisi tarvetta, synttärit ja firman pikkujoulutkin, sillä se on sata kertaa parempi vaihtoehto kuin tavanomainen, vanha ja tuttu kapakkailta. Salmisaaren liikuntakeskus on vielä yksi mahdollisuus oivaltaa, että kuntourheilun ei ole pakko olla raskasta, vaikeaa ja tylsää, vaan se voi pitää sisällään enemmän naurua kuin stand-up koomikkoillat ja enemmän hyötyä, kuin höyryvihanneksia täynnä olevasta kattilasta löytyy.

Kaikkea Kivaa