Ulkomaalaiset miehet ovat suuressa kysynnässä Suomessa

Ulkomaiset miehet ovat suuressa kysynnässä erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muissa yliopistokaupungeissa, kun nuorilla naisilla on vaikeuksia löytää sopiva kumppani suomalaisten miesten keskuudesta, kertoo perheliiton vanhempi tutkija Minna Säävälä. Nuoret naiset alkavat ole enemmän koulutettuja kuin ennen ja haluavat löytää kumppanin, jolla on samankaltainen koulutustaso, ja tällaisia ulkomaalaisia miehiä on suomalaisia miehiä enemmän. Ilmiö ilmenee avioliittotilastoissa: kaksi- ja kolmekymppiset suomalaiset naiset eivät vain nai ulkomaalaisia miehiä aikaisemmin kuin suomalaiset miehet mene naimisiin ulkomaalaisten naisten kanssa, he myös tekevät sitä enemmän.

Australialaismiehen kokemuksia

Vaikka tilastotietoja seurustelusta tai pariutumisesta ei ole saatavilla, monet ulkomaalaiset miehet ovat kokeneet ilmiön ensi kädessä. Todd, 25-vuotias insinööri Australiasta kuvailee yhdeksän viikon työmatkaansa Suomeen unohtumattomaksi. Hän kertoi kuinka helppoa Suomessa oli löytää seuraa. Hän veikkasi, että suomalaiset naiset eivät voineet vastustaa hänen aksenttiaan, sillä heillä ei ollut ongelmaa tehdä aloitetta. Australiaismiehet ottavat tunnetusti rennosti, eivätkä he stressaa tai ole vaivautuneita mistään. Tämä on kenties niin suuri kontrasti jäykkiin suomalaismiehiin verrattuna, että se tuntuu naisista eksoottiselta, varsinkin, jos he haluavat ottaa tauon stressaavasta kiireisestä elämästään ja vain mennä virran mukana. Aussimies voi tässä tapauksessa tuntua täydelliseltä vaihtoehdolta. Ongelmia voi ilmetä kulttuurieroissa ja käsityksistä, miten suhde jatkuu ensimmäisen yhdessä vietetyn yön jälkeen.

Australialaismiehen kokemuksia

Houkuttelevat stereotyypit

Luchino huomasi saman hänen yhden vuoden oleskelunsa aikana Suomessa, vaikka hän ei vastannutkaan flirttailuun, koska hänen tyttöystävänsä odotti häntä Espanjassa. 31-vuotias espanjalainen arvioi, että kiinnostus voi johtua siitä, että suomalaiset miehet eivät ole niin halukkaita puhumaan tunteista, seksistä ja rakkaudesta kuin ulkomaalaiset mieher. Hän epäilee myös että naisia vetää ulkomaisten miesten itseluottamus ja osittain kuuman latinolaisrakastajan stereotyyppiajattelu. Itse asiassa stereotypiat voivat jossain määrin selittää ulkomaalaisten mielenkiintoa, vahvistaa Turun yliopiston tutkimuskoordinaattori Johanna Leinonen. ”Monet suomalaiset ihailevat amerikkalaista kulttuuria ja yhdistävät ranskalaiset ​​lukuisiin positiivisiin mielikuviin elokuvista ja kirjallisuudesta”, hän korostaa. Säävälä puolestaan ​​arvioi, että ilmiö voi levitä ystävien kesken samalla tavoin kuin mikä tahansa muu sosiaalinen ilmiö. Hän huomauttaa myös, että kaupungeissa asuvat naiset hyväksyvät maahanmuuttajat helpommin kuin muut väestöryhmät. ”Vanhemmat sukupolvet saattavat olla skeptisempiä monikulttuurisen avioliiton mahdollisuuksista, ja tutkimukset osoittavat, että avioeron riski on korkeampi monikulttuurisille pariskunnille.” Nuoret eivät välttämättä pidä tätä ratkaisevana tekijänä parisuhteessa.

Houkuttelevat stereotyypit

Persoonallisuuserot

Jyväskylästä kotoisin olevalla Kristiinalla on ollut kymmenkunta lyhytaikaista suhdetta ulkomaalaisten miesten kanssa. Hänen kokemuksensa mukaan ulkomaalaisten miesten kanssa on helpompi puhua, heillä on yleisesti paremmat käytöstavat ja ovat luonnostaan huomaavaisempia kuin suomalaiset miehet. Ulkomaalaiset miehet eivät vain tuijota sinua nurkasta, vaan tulevat puhumaan sinulle, hän kertoo. Hän ei kuitenkaan väitä, että kaikki suomalaiset miehet olisivat tuppisuita. 29-vuotiasta helsinkiläisnaista Marikaa viehättää myös ulkomaalaiset miehet. Hän on aiemmin ollut parisuhteessa portugalilaisen miehen kanssa, ja nykyään hänellä on ranskalainen kumppani. Hän sanoo että eteläeurooppalaisten miesten kanssa on paljon helpompi puhua ja he voivat tehdä aloitteen jopa selvin päin, kun taas suomalaiset miehet uskaltaa avata suunsa vasta, kun ovat täysin tuuterissa. Hän myös väittää, ettei Helsingissä ole juurikaan mielenkiintoisia suomalaisia sinkkumiehiä. Sekä Kristiina että Marika etsivät pitkäaikaista suhdetta yhden yön jutun tai kesäheilan sijaan. Lopulta miehen luonne on tärkein, eikä hänen kotimaansa, vaikka ulkomaalaiset miehet ovat heidän mielestään myös paremman näköisiä kuin suomalaiset miehet. Vaikka kumpikin naisista pitää enemmän ulkomaalaisista miehistä, kumpikaan heistä ei olisi valmis muuttamaan ulkomaille kumppaninsa kanssa, ainakaan ilman varmaa työpaikkaa. Tutkimukset osoittavat, että suomalaiset naiset eivät ole kiinnostuneita ulkomaille muuttamisesta, edes rakkauden perässä, vaan asuisivat mieluummin suomessa ulkomaalaisen kumppanin kanssa, Säävälä kertoo.

Persoonallisuuserot