Daily Archive toukokuu 6, 2017

Helsinki tarjoaa muodin ja suunnittelun ystävälle katsottavaa koko päiväksi

Helsinki on suomalaista designia tai ylipäänsä tyylikästä ja viimeisteltyä suunnittelua rakastavan unelmakohde. Nyt tämän ovat vähitellen keksineet ulkomaalaisetkin ja Helsingistä kirjoitetaan ylistäviä artikkeleita useissa kansainvälisissä matkailulehdissä. Suomalaisen designin erityispiirre on se, että se on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön. Melkein kaikilta suomalaisilta löytyy kotoa kotimaista suunnittelua, oli kyse sitten Iittalan lasiesineistä, Marimekon printeistä tai Arabian astioista. Helsingissä suomalaista suunnittelua on koottu erityisen Helsinki Design Districtin alueelle, jossa matkailija tai vaikka paljasjalkainen helsinkiläinenkin pääsee kurkkaamaan suomidesignin uusimpia tuulia. Alueelle on myös useita suomalaisuuteen ja tyyliin panostavia ravintoloita ja kahviloita. Vuosittain järjestettävä Helsinki Design Week kokoaa yhteen alan toimijat ja tapahtumat. Vuonna 2012 Helsinki sai myös tunnustuksen ponnisteluistaan, kun kaupunki sai World Design Capital -tittelin.