Daily Archive elokuu 16, 2017

Helsingin ranta-alueet ovat nousseet nykyiseen arvoonsa vasta viime vuosikymmenien aikana

Helsingin rantatonteista ja asunnoista merinäköalalla saa maksaa nykyään tähtitieteellisiä summia ja uimarannat pursuavat kesäisin ihmisiä. Kaupunkiluonto ja avomerelle ulottuvat, vierailijoille avoimet saaret ovat tärkeä osa Helsingin viehätystä. On siis vaikea uskoa, että tilanne oli aivan toisenlainen vielä melko vähän aikaa sitten. Sata vuotta sitten Helsingin rannat olivat lähinnä likaista joutomaata ja vielä 1960-luvullakin Helsingin edustan haisevissa vesissä oli uiminen kielletty. Esimerkiksi nykyään arvokkaassa ympäristössä sijaitsevan Eiran uimarannan tilalla oli vielä vuonna 1934 Ursinin uimalaitos, joka jouduttiin sulkemaan veden epäpuhtauden takia.