Helsingin yöelämä

Helsingin yöelämä

Yöelämä Suomessa on kokenut viime vuosina jonkun verran muutoksia. Ennen baarit ja yökerhot olivat todella suosittuja paikkoja. Toki ne ovat sitä vieläkin, mutta tunnelma ja tarjonta on muuttunut maailmalta opittujen trendien mukaan. Helsingissäkin yökerho tarjonta vaihtelee erittäin paljon. Totta kai mukaan lukeutuu pari klassikkoa, jotka ovat pyörineet jo useamman vuoden, mutta uusia paikkoja ilmestyy myös koko ajan lisää.

Kilpailu on aika kovaa tänä päivänä. Ihmiset ovat muuttuneet ja yöelämän odotukset ovat erilaiset kuin vielä esimerkiksi 90-luvulla. Vanhemmat ihmiset eivät enää niin innostu yökerhoista ja klubeista, vaan suuntaavat mieluummin tunnelmallisiin pubeihin. Nuoret kiristävät kukkaronsa nyörejä ja tiukka opiskelijabudjetti ei riitä koko yön bilettämiseen yökerhoissa. Muutenkin nykyään ihmiset saapuvat itse kaupungin yöelämään paljon myöhemmin, juotuaan ensin kunnon pohjat kotona.

Tarjontaa on kuitenkin runsaasti ja jokaiseen makuun. Uusia paikkoja tulee joka vuosi. Helsingissä seurataan tarkasti maailmalla vallitsevia trendejä ja paikat kilpailevat keskenään asiakasmääristä. Hyvän asiakaskunnan ja jatkuvan suosion saavuttaminen on hankalaa suuressa kaupungissa, sillä kilpailu on kovaa. Nykyään ihmiset myös toivovat enemmän erikoisuuksia yöstään ja vaatimukset voivat olla koviakin.

Helsingin yöelämään lähdettäessä kannattaa ensin miettiä, mitkä odotukset illalta ja yöltä ovat. Monia ysäri- ja kasariteemoilla varustettuja paikkoja löytyy sellaista tunnelmaa hakevalle. Neonvalot ja uusimpien listahittien soitto kuuluu parhaimpien yökerhojen ja klubien tarjontaan. Rauhallisempaa menoa hakeville löytyy lukuisia eri pubeja ja livemusiikin ystäviäkään ei ole unohdettu. MyHelsinki listasi parhaimmat uudet baarit vuodelta 2018 ja listasta löytyy todellisia helmiä, joita ei kannata jättää välistä.

Nykyään on helpompaa listata baari ja yökerho suosikkeja erilaisten asiakaspalautteiden ja- arvostelujen perusteella. Moni haluaakin jakaa hyvän kokemuksen somessa tai esimerkiksi TripAdvisorissa muiden käyttäjien kesken. Netistä voi äkkiä löytyä, mitkä ovat muiden mielestä parhaimpia paikkoja tutustua Helsingin yöelämään. Mitään absoluuttista paremmuusjärjestystä on kuitenkaan mahdoton tehdä, sillä erilaiset paikat miellyttävät erityyppisiä kävijöitä.

Suosituimmat yökerhot ja baarit

Suosituimmat yökerhot ja baarit

Käydään kuitenkin läpi muutama yökerho ja baari, joilla on hyvin vakiintunut paikka Helsingin yöelämässä. Nämä eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä ja kuten jo aikaisemmin todettiin, ne kaikki vetävät sisäänsä eri tyylistä porukkaa. Vuonna 2009 avattu The Circus pyörii edelleen vahvana joka viikonloppu. Tämä paikka sopii erityisesti konemusiikin ystäville. Se sijaitsee Kampin Narinkkatorin vieressä, joten se on hyvällä keskeisellä paikalla. The Circus on ehkä hieman menettänyt suosiotaan viime vuosina, mutta sen ulkomaalaisten huippu DJ:en live-esiintymiset kokoavat aina suuren yleisön paikalle.

Helsingin yöelämästä puhuttaessa ei voi olla mainitsematta paikkaa nimeltä DTM. 90-luvun alusta asti pyörinyt homobaari tunnetaan ennen kaikkea suvaitsevaisuudestaan. Sen tanssilattialle mahtuvat niin heterot, homot kuin drag queenitkin. Yksi DTM:n suosion salaisuuksista onkin ehkä sen värikäs asiakaskunta ja jokaiseen makuun sopivat tanssilattiat eri genreineen.

Rauhallisempaan menoon sopii tuore, vasta vuonna 2018 avattu musiikkibaari Tanner. Mikä tekee Tannerista erikoisen, on sen laaja musiikkitarjonta ja loistava viinivalikoima. Tannerissa on DJ soittamassa monen suositun artistin vähemmän tunnettuja kappaleita lähes jokaisena iltana viikossa. Baarissa on mukava rauhallinen tunnelma ja hyvän juoman seuraksi voi ostaa myös makoisaa pizzaa.

Viimeisenä mainittakoon vielä klassinen Kaivohuone, jonka tunnelma sen vuoden 1838 avajaisista on aika lailla muuttunut. Se tunnettiin pitkään vain porvariston hienostopaikkana, mutta 90-luvulta asti se on ollut suosittu nuorten ja vanhempienkin biletyspaikka. Sen hyvä sijainta meren rannalla ja kaunis arkkitehtuuri takaa unohtumattoman yöelämä kokemuksen Helsingissä. Kaivohuone tarjoaa monipuolista musiikkia ja myös live-esiintymisiä.

Kirjailijasta

Simo administrator

© 2021 Kaupunki Uutiset