Vesiurheilua avomerellä stadissakin

Vesiurheilua avomerellä stadissakin

Helsingin asukkailta löytyy aina kokonainen kasa tekosyitä, minkä takia ei lähtisi luontoon: aina on liikaa menoja, kiirettä, liian vähän rahaa tai muutenkin koko kaupungista lähtö tuntuu jollakin oudolla tavalla masentavalta. Urheillaan kuntosaleissa, opiskellaan suljetuissa tiloissa ja nautitaan elämästä sosiaalisessa mediassa. Viimeistään silloin, kun myöhästyy mökkibussista kesken jääneen youtube-videon takia, pitää kellot soida päässä: VÄÄRIN!!! Ja lähteä ulos – siellä on nimittäin tekemistä.

Vesi On Helsingin Ilmettä

Ainakin omasta mielestäni. Itämeri ja sen saaret ovat todella merkittävä osa Helsinkiä, ja ne tarjoavat sekä kaupungin vieraille että asukkaille loputtomasti erilaisia upeita ajanvietto-, rentoutumis-, virkistys- ja urheilumahdollisuuksia. Pääkaupungin saariksi revitty ranta ei koskaan tarjoa kahta samanlaista maisemaa, ja merikin tuo yllättävän paljon vaihtelua kaupunkilaisten vesiharrastuksiin, kun treenit pidetään avovesillä. Vesiurheilua on monenlaista, ja kun uinti tuntuu liian vaikealta, tylsältä tai kylmältä, kannattaa kokeilla jotain muuta – ja sitähän Helsingistä nyt löytyy.

Natura Viva: Tavallinen Perheyritys Vai Onnen Tekijä?

Vuodesta 2007 alkaen Vuosaarella on toiminut melontapalveluita tarjoava viihdekeskus, josta sai vuokrattua kajakin tai kanootin ja melonnan perusvarusteet, kartan ja opastuksen, minne mennä. Kokeneen melojan mielestä se saattaa tuntua lastentarhapuuhalta, mutta meille, aikaisempaa soutukokemusta omaaville vain Karjalan kristallin puhtailla järvillä, se on ollut kiva seikkailu: melonta merellä lähellä kaupunkia, suunnistaminen saarten viidakossa ja aaltojen muuttuva luonne saivat sekä minut että isosiskoni vesiurheiluun aivan lopullisesti kiinni. Natura Viva onkin melonnan erikoisasiantuntija, joka tarjoaa vuokrapalveluiden lisäksi myös opastusta, melonnan perusopetusta ja kajakin käsittelykokemusta, lyhyempiä ja pidempiä retkiä sekä kokonaisia melontaseikkailuja. Yrityksen henkilökunta on kokenutta meloja- ja retkeilijäporukkaa, joka korostaa, että luonto on heillä ehtymätön elinvoiman lähde. He näyttävätkin aika onnelliselta porukalta, joten tämä kantalause on ainakin Natura Vivalta erittäin uskottava.

Monia Vesiurheilun Ja Retkeilyn Muotoja

Natura Vivan palvelupisteet löytyvät Helsingin Vuosaaresta ja Nuuksiosta. Sieltä saa vuokrattua erikoisemman urheilun välineitä: kajakin tai kanootin, SUP-laudan meloineen, fatbiken tai tavallisen soutuveneen. Vuokraamalla välineet voi aina pyytää myös opastusta ja koulutusta, joita Natura Vivan porukka tarjoaa inhimillisiin hintoihin ja tekee kaiken saadaksesi urheilupäivästäsi parhaat muistot. Kun ei ole varmuutta omista urheilutaidoista, voi tyytyä jopa pelkkään patikointiin: Nuuksion kaikki nurkat tunteva porukka tekee kävelylenkistä oman seikkailun, jossa pääset ihmettelemään aiemmin näkemättömiä löytöjä ja oppimaan, kuinka sytytetään nuotio yhden tulitikun avulla.

Viime aikoina muotiin tulleita urheilulajeja on monia, ja SUP-lautailu on niistä hauskin. On mahtavaa, että näinkin tuore laji Suomessa sai ainakin yhden oman majoituspaikan – ja se sijaitsee Helsingissä. Opetuksen lisäksi Natura Viva voi ottaa seikkailijan erilliselle SUP-retkelle kiertämään Nuuksion Haukkalampea, jonka jälkeen ihaillaan kalliomaisemia tyynestä vedestä, syödään eväitä rannalla nuotiolla ja samalla opitaan kaikkea uutta, mitä yleensä kuuluu jokaiseen urheilulajikokeiluun: turvallisuusasioita, varusteiden hoitoa ja käsittelyä, perusideoita ja filosofiaa. Privaattiretki Nuuksio SUP Adventure on taas neljän hengen kaveriporukalle tai perheelle tarkoitettu retkivaihtoehto, joka kestää melkein viisi tuntia ja jonka aikana pääsee tutustumaan paremmin sekä SUP-melontaan että omaan kaveri- tai perhepiiriin. Myös melomalla pääsee retkeilemään Natura Vivan kanssa: porukka järjestää niitä monenlaisia, lyhyempiä ja vaikeampia, ja tuntee saariston erinomaisesti, joten eksymisvaaran voi unohtaa ja keskittyä enemmän melontatekniikkaan kuin mihinkään muuhun. Yritykset voivat aina kysyä apua juhlien järjestämiseen samasta paikasta: yritysjuhlien ei ole koskaan pakko tapahtua pimeissä ravintoloissa alkoholin kanssa, vaan Helsinki ja sen pienemmät perhefirmat tarjoavat isommille korporaatioille aina virallista parempaa tekemistä: vaikka SUP-retkiä koko henkilökunnalle.

Kirjailijasta

Simo administrator

© 2021 Kaupunki Uutiset